Toggle

Meer mensen gokken in Spanje door crisis

Meer mensen gokken in Spanje door crisis

Spanje is een van de landen in Europa, waar de crisis een groot deel van de mensen in financiële problemen heeft gebracht. Het percentage van werkloosheid ligt al geruime tijd ruim boven de twintig procent. Dat de inwoners van Spanje er alles aan doen om uit de financiële problemen te blijven of te raken blijkt wel uit de nieuwe gegevens over het aantal mensen, dat door de crisis is gaan gokken. De hoop op het winnen van een grote prijs met het gokken is groot. Overigens is het aantal Spanjaarden dat is gaan gokken tijdens de crisis toegenomen, maar is wel gebleken dat de gemiddelde inzet per speler is gedaald.

Het vorig jaar heeft bijna 64 procent van de Spanjaarden met een leeftijd tussen de 18 en de 75 jaar meegedaan aan een gokspel of kansspel. Dat percentage lag twee jaar eerder in 2009 nog maar op 49,4 procent. Deze cijfers zijn van toepassing op alle kansspelen, waar bijvoorbeeld ook het kopen van loten om mee te doen aan een loterij toebehoort. In de wereld van het online gokken is er echter ook een toename te zien. In 2011 is het aantal Spanjaarden, dat zich op de markt van het online gokken heeft begeven, gestegen met 6,4 procent. Er gaan in de gokmarkt in Spanje grote bedragen om met een vertegenwoordigde waarde in 2011 van ongeveer 650 miljoen euro. Dat is overigens een daling van de vertegenwoordigde waarde, want die bedroeg in 2010 nog 670 miljoen euro. Er zijn dus wel meer mensen, die gokken in Spanje, maar er wordt wel minder geld aan besteed.