Toggle

Controle op gokken in kroegen tijdens EK voetbal

Controle op gokken in kroegen tijdens EK voetbal

Kroegeigenareren moeten tijdens het komende EK voetbal op hun tellen passen als zij van plan zijn om een voetbalpoule voor klanten te organiseren. De nieuw opgerichte Kansspelautoriteit kan namelijk torenhoge boetes opleggen. Het gokken in kroegen op voetbalwedstrijden door middel van een poule is namelijk illegaal. De nieuwe kansspelautoriteit heeft naar buiten gebracht, dat het ogenschijnlijk onschuldig gokken op voetbal in de kroegen niet ongemoeid zal worden gelaten. De weddenschappen in het café, waarbij er veel geld in omloop gaat, zullen zeker niet met rust gelaten worden als er een melding over binnenkomt.

De Nederlandse horeca vindt het te triest voor woorden, dat de kansspelautoriteit zo ver zal gaan, dat er onaangekondigde controles zullen plaatsvinden op illegale voetbalpoules in de kroeg. Overigens zijn het niet alleen de cafébezoekers, die graag willen gokken op de wedstrijden tijdens het EK. Ook werknemers doen massaal mee aan zelf georganiseerde poules om zo een leuk zakcentje bij te verdienen. Uit een poll van een vacaturesite is gebleken, dat maar liefst 43 procent van de werknemers wel zou willen gokken. Daarbij wordt er een gemiddeld bedrag per persoon ingelegd van 5 euro tot 10 euro. In totaal zou er voor ongeveer 40 miljoen euro in EK poules vergokt worden. Prijzen tot 454 euro worden niet belast op grond van de kansspelbelasting, maar in principe zal bij prijzen boven het genoemde bedrag wel netjes kansspelbelasting moeten worden afgedragen. Van de winst boven het bedrag van 454 euro gaat het dan om 29 procent belasting.